تجمعات اعتراضی و درگیری در سراوان

 

Saravan Iran Police Protest

بر اساس ویدئوهای ارسالی به صدای آمریکا و همچنین روایت‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، روز سه‌شنبه ۵ اسفندماه،‌ جمعی از شهروندان سراوان به دنبال آن چه که کشته شدن چندین سوخت‌بر توسط شلیک مستقیم ماموران سپاه پاسداران گزارش شده است، در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

ویدئوهای منتشرشده نشان می‌دهند که این اعتراضات و درگیری‌ها پس از هجوم معترضان به ساختمان فرمانداری به خیابان‌های شهر سراوان کشیده شده و معترضان خودروهای نیروی انتظامی را به آتش کشیده‌اند.

گفته می‌شود این اعتراضات پس از کشته و زخمی شدن گروهی از سوخت‌بران با شلیک مستقیم نیروهای سپاه پاسداران در نقاط صفر مرزی «آسکان» شهرستان سراوان در سیستان و بلوچستان آغاز شده است. 

همچنین بر اساس اطلاعاتی که توسط منابع مطلع به صدای آمریکا رسیده است، اینترنت در منطقه دچار اختلالات گسترده شده است؛‌ اختلالاتی که باعث شده است نگرانی‌ها از احتمال سرکوب گسترده در پی قطعی اینترنت – مشابه آن چه در اعتراضات مردمی پیش از این رخ داد – افزایش پیدا کند.

کمپین فعالین بلوچ پیشتر در گزارشی اعلام کرده بود که سپاه پاسداران با بستن و حفر چاله‌های بزرگ در نقاط صفر مرزی از تردد سوخت‌بران بلوچ ممانعت کرده و این امر باعث تجمع شماری از سوخت‌بران در مقابل پایگاه سپاه و تیراندازی نیروهای سپاه به سمت معترضان شده است.

به گزارش برخی از خبرگزاری‌های ایران، محمدهادی مرعشی، معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان اعلام کرده است که تیراندازی روز گذشته در ابتدا از سوی «ماموران پاکستانی» صورت گرفته شده و «دو نفر کشته و ۶ نفر زخمی» شده‌اند. وی در رابطه با درگیری‌های روز جاری نیز گفته است: «در حادثه امروز سراوان به هیچکس آسیبی نرسیده و موضوع درحال بررسی است.»

این درحالی است که بنا بر اطلاعات رسیده به صدای آمریکا، آمار دقیقی از آسیب دیدگان و کشته‌شدگان احتمالی در دست نیست. با این حال برخی روایت‌ها حاکی از آن است که دست‌کم ۱۷ نفر جان خود را در این درگیری‌ها از دست داده‌اند. صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل این گزارش‌ها را تایید کند. 

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان همچنین در رابطه با بسته شدن راه‌های نقاط صفر مرزی نیز گفته است: «ما چند گذر مرزی با نظر مردم ایجاد کردیم برای اینکه بتوانیم مردم را قاعده‌مند کرده و در سفره آنها نانی گذاشته شود و معیشت‌شان تحت حمایت قرار گیرد.»

بنا به گزارش فعالان مدنی و حقوقی بلوچ، سالانه ده‌ها جوان بلوچ سوخت‌بر و کالا‌بر و مسافرکش بین مرزی، بر اثر تیر اندازی مستقیم ماموران نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی کشته و یا زخمی می‌شوند.

نظرات

پست‌های پرطرفدار